Online-tentoonstelling over landschapsarchitectuur en klimaatverandering

De Duitse vereniging voor landschapsarchitecten BDLA heeft een online-tentoonstelling samengesteld over succesvolle klimaatadaptatiemaatregelen in Duitsland.

De effecten van klimaatverandering kunnen worden verminderd door gerichte klimaatadaptatiemaatregelen. In het beste geval leveren adaptatiemaatregelen ook een effectieve bijdrage aan klimaatbescherming door een vermindering van broeikasgassen. Landschapsarchitecten nemen met hun projecten de verantwoordelijkheid voor succesvolle klimaatadaptatie: groen in de stad, passende verdichting, bijna natuurlijke waterretentie… De actiegebieden zijn breed, van land- en bosbouw, natuurbehoud, gezondheid, toerisme, stadsplanning, de inrichting van groen en woongebieden…


In de online-tentoonstelling “Climate Adaptation” worden klimaatadaptatiemaatregelen getoond op alle planningsniveaus: van de ecologische parkeerplaatsen van Messe München tot het nieuwe zero:e park Hannover-district tot ruimtelijke ontwikkelingsstrategieën in Saksen.

Daarnaast publiceerde de BDLA ook een dossier over groene infrastructuur en klimaataanpassing. U kunt dit dossier hier downloaden.