Prix ]pyblik[ Prijs 2016 / Oproep tot kandidaten

Het ontwerp van publieke ruimte in Brussel vergt een bijzondere aandacht, dit gaf de aanleiding voor de inrichting van de Prix ]pyblik[ Prijs. Deze onderscheiding werd in 2014 voor het eerst uitgereikt en wil goede Brusselse voorbeelden inzake publieke ruimte in de kijker zetten.

De uitdagingen voor de stad van morgen zijn bijzonder tastbaar in Brussel. De Brusselse context houdt complexe vraagstukken in, onder andere wat het ontwerp van waardige publieke ruimte voor een grootstad van de 21ste eeuw betreft. Flexibiliteit en openheid moeten de mogelijkheid geven tot ontmoeting en confrontatie, maar daarnaast moet publieke ruimte er ook voor zorgen dat iedereen zich Brusselaar kan voelen.


De Prix ]pyblik[ Prijs 2016 richt zich tot elke bouwheer, ontwerper, aannemer of initiatiefnemer die betrokken is bij een publieke ruimteproject in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Dit kan gaan van een park of (speel)plein, een speelplein, een tijdelijke inrichting, tot een interventie, een studie, een masterplan, …

Een jury samengesteld uit onafhankelijke experts zal de genomineerden voor de Prix ]pyblik[ Prijs selecteren. De laureaat zal in mei 2016 bekengemaakt worden.

De oproep tot kandidaten loopt van 15 oktober 2015 tot 15 januari 2016.

U vindt alle informatie op de website van Pyblik.