Prix littéraire René Pechère 2018

De tweejaarlijkse Prix littéraire René Pechère bekroont Franstalige uitgaven die zich hebben onderscheiden in het domein van de tuinen en van het landschap. De twee laureaten zijn Michael Jakob met Des jardins et des livres en Bruno Sirven met Le génie de l’arbre.

De Prix littéraire René Pechère werd in 2008 in het leven geroepen ter ere van de belangrijke Belgische landschapsarchitect en bibliofiel René Pechère. De prijs heeft in het verleden al heel wat merkwaardige boeken in de kijker geplaatst, waaronder L’Eau dans les Jardins d’Europe van Michel Baridon, Itinéraires d’un jardinier van Pascal Cribier of nog: L’imaginaire des grottes dans les jardins européens van Monique Mosser en Hervé Brunon. Dit jaar werden, uit een preselectie van in totaal 40 werken verschenen tussen 2016 en 2018, zes boeken weerhouden en beoordeeld door een multidisciplinaire jury, voorgezeten door architectuurcriticus François Chaslin.


Na deliberatie werd beslist de prijs ditmaal toe te kennen aan twee boeken, bij ex aequo: Des jardins et des livres, onder leiding van Michael Jakob, en Le génie de l’arbre van Bruno Sirven. De jury gaf ook een eervolle vermelding aan de uitgeverij Jardins, een initiatief van Marco Martella.

CIVA