Preselectie Beroepenwedstrijd Beloftevolle Hovenier 2017

Na een reeks succesvolle edities zet de commissie ‘Jong Ondernemen’ van de Belgische Federatie Groenvoorzieners nogmaals haar schouders onder de prestigieuze beroepenwedstrijd voor onze toekomstige tuinprofessionals.


Met een grensverleggende vakkennis geven onze kandidaten, onder het waakzame oog van jury en publiek, het beste van zichzelf.  De preselecties hebben plaats op 22 februari 2017 in het COOVI in Anderlecht.

De Beloftevolle Hovenier is voor onze toekomstige tuinprofessionals veel meer dan een wedstrijd.  Met hun deelname stellen ze zichzelf, hun vakkennis en hun creativiteit in de kijker, kunnen ze rekenen op een enthousiast onthaal door de sector en leggen ze de ideale basis voor een succesvol carrière pad.

Na de preselectie van 2017 kunnen de 3 finalisten deelnemen aan de Startech’s Days op 20 & 21 maart 2017 van Worldskills Belgium waarmee zij zich kandidaat stellen samen met de 3 finalisten van ‘Le Meilleur Jeune Jardinier 2017’ om het Belgian Landscape Gardening Team te vormen voor de Internationale WorldSkills te Abu Dhabi.

De finale Beroepenwedstrijd Beloftevolle Hovenier 2017 heeft plaats op vrijdag en zaterdag 12-13 mei 2017 tijdens de Tuindagen van Beervelde te Lochristi.