Pool is Cool/FLOW genomineerd voor Europese publieke ruimteprijs | Video

FLOW, het pop-upzwembad aan het kanaal in Anderlecht van Jozef Wouters en de vzw Pool is Cool, is genomineerd voor de European Prize for Urban Public Space.

De European Prize for Urban Public Space is een tweejaarlijkse wedstrijd die wordt georganiseerd met als doel het erkennen en bekendmaken van allerlei soorten werk gericht op het creëren, herstellen en verbeteren van openbare ruimtes in Europese steden. De prijzen worden in november uitgereikt.


FLOW introduceert een tijdelijke structuur die een rijke ontmoetingsplek creëert om te genieten van de frisse lucht en het water. Als modulair systeem dat eenvoudig, economisch en door vele handen gemaakt kan worden, is het een mooi voorbeeld van hoe iedereen kan meewerken aan het creëren van een actieve en gezonde openbare ruimte.

FLOW is een project van POOL IS COOL in samenwerking met Decoratelier, Art2Work, FIX, Ecoworks en Spec uloos + Variable, met een cultureel programma van Zinnema, Cinéma Galeries, Kiosk Radio, Piknik Elektronik, Safa, Club55 en nog veel meer. ..

FLOW is mogelijk dankzij de steun van de Vlaamse Overheid, de VGC, de Brusselse Overheid, Leefmilieu Brussel, Brussel Mobiliteit, urban.brussels, de Haven van Brussel, de gemeente Anderlecht en de sponsors Quartier Biestebroeck vzw en Rotary Brussel.

Andere genomineerden voor de Europese prijs zijn de Catharijnesingel in Utrecht van OKEA landschapsarchitecten; Hage, een bijzondere ‘kathedraal’ in het Zweedse Lund door Price & Myers en Brendeland & Kristoffersen Architects; een collectieve stadstuin in Riga, Letland, door Artilērijas dārzi; de herinrichting van het Place Saint Sernain in Toulouse, Frankrijk, door Joan Busquets, Pieter-Jan Versluys en BAU.