Plantarium 2017 kiest nieuwe koers

Het bestuur van de Stichting Vakbeurs voor de Boomkwekerij Plantarium kiest voor een nieuwe koers. Het evenement wordt hipper en gepresenteerd onder de naam Plantarium 3.0.
De eerstvolgende editie van Plantarium vindt plaats van 23 t/m 26 augustus 2017 in het Plantariumgebouw op het International Trade Centre Boskoop-Hazerswoude en heeft als thema ‘Stories’. Hiermee wordt verwezen naar het belang van verhalen bij het vermarkten van een product.

Consumentendag


Nieuw is onder meer dat er een consumentendag komt. De splitsing in drie vakdagen en één consumentendag heeft ook gevolgen voor de lay-out. Deelnemers die de keuze maken voor driedaagse deelname kiezen hiermee voor een bepaalde plaats op de beurs.

In de Greenparkhal komt een ‘Product Promotie Plein’, aangevuld met een vervolg op de ‘tuinen experience’. Op zaterdag wordt de hal omgebouwd naar een consumentenplein.

Houses of Inspiration

In de nieuwe lay-out van de beurs zijn tien ‘Houses of Inspiration’ gepland. Hier worden verrassende items getoond van potplant-combinaties op basis van producten van zowel groene als niet-groene deelnemers.
Jongeren
Een belangrijke rol in het hipper maken van de beurs is weggelegd voor de jongeren. Geïnspireerd door de Urban Greeners – betrokken bij de Floriade 2022 – die afgelopen najaar een Grow festival organiseerden, wil ook Plantarium het eerste groen festival organiseren. Jongeren tussen 18 en 35 jaar die werken of studeren in de groene sector worden hierbij uitgenodigd een eigen festival te organiseren.
Groen

Naast deze veranderingen blijft het bekende groene karakter van de beurs behouden waar de nieuwste introducties te zien zijn en zaken kunnen worden gedaan. Het aanbod boomkwekerij krijgt méér uitgangsmateriaal, onder meer op het gebied van perkgoed en een forse laanboompresentatie, zo laat de organisatie weten.
www.plantarium.nl