Piet Oudolf en Edwin Santhagens benoemd tot erelid ontwerpersvereniging OVTP

De Ontwerpers Vereniging voor Tuin en Park (OVTP) heeft de tuin- en landschapsarchitecten Piet Oudolf en Edwin Santhagens benoemd tot ereleden.

Beiden hebben volgens de OVTP door hun niet aflatende inzet voor de kwaliteit van het ontwerp, dat de ambitie van de doorsnee opdrachtgever ver overstijgt, de titel van erelid verdiend. Daarnaast looft het bestuur hun voorbeeldfunctie en educatieve rol voor het ontwerpvak.


Piet Oudolf is een beroemde tuin- en landschapsontwerper met als specialiteit beplanting, die met zijn nieuwe benadering en visie op de inzet van beplantingen wereldfaam heeft opgebouwd. Hij blijft met zijn passie voor planten nog steeds  vol overgave experimenteren. Hij stelde onder meer de beplanting samen van de High Line in New York, het Leuvehoofd in Rotterdam en Museum Voorlinden in Wassenaar.

 

Edwin Santhagens is een vermaard tuin- en landschapsarchitect, die steeds op verrassende wijze duurzaamheid integreert in zijn ontwerpen en waarde toevoegt aan het stedelijke landschap. Hij leidt het Buro Sant en Co in Den Haag, dit bureau maakte onder andere de ontwerpen voor het Dakpark Vierhavenstrip in Rotterdam, De Heuvel in Tilburg en het Oosterpark in Amsterdam.

 

 

Met deze eerste benoemingen is een start gegeven tot een galerij van ereleden. Deze ereleden worden naast de appreciatie voor werk in het brede veld van het tuin- en parkontwerp, door het bestuur ook gevraagd vanwege hun hoge mate van kennis en inzicht. Wat ze bereid zijn te delen met anderen.