blank screen laptop isolated on white background with clipping path

PCS lanceert nieuwe website

Het PCS wil haar kennis en expertise digitaal ontsluiten voor de Vlaamse siertelers en groenvoorzieners. Via de nieuwe website van het PCS wordt het nog gemakkelijker om informatie te zoeken volgens sector, thema of trefwoord.

Je vindt snel een overzicht van projecten, publicaties, diensten en contactgegevens van experten die je kunnen verder helpen. In de agenda vind je een overzicht van verschillende studiedagen, demonstraties of opleidingen die we over heel Vlaanderen organiseren. Met deze nieuwe website wil PCS de Vlaamse siertelers en groenvoorzieners nog beter ondersteunen in al hun uitdagingen.


Studiedag

De globale uitbraak van Covid-19 heeft een enorme impact op onze maatschappij. In maart stortten handel, afzet en export op ongelooflijk korte tijd volledig in elkaar waardoor veel mooi product weggegooid moest worden. In de crisis lagen tegelijk ook nieuwe opportuniteiten. Veel mensen leerden het belang van een mooie groene leefomgeving kennen, en kochten weer meer planten voor huis en tuin. Onze maatschappij kende een verregaande en versnelde digitalisering die een nieuwe manier van bedrijfsvoeren noodzakelijk maakt. Veel siertelers speelden hier tijdens de crisis snel op in. Tegelijk zullen we via een goede logistiek snel moeten kunnen schakelen tussen afzetgebieden of kanalen in functie van het verdere verloop van de crisis. Ook in de toekomst blijft traceerbaarheid essentieel en wordt certificatie van kwaliteit en duurzaamheid wel degelijk verwacht. Het PCS werkt samen met de sector aan deze processen en toonde de mogelijkheden op de studiedag van 17 september 2020.

www.pcsierteelt.be