Paysalia 2015 / De trofee ‘Maître Jardinier 2015’ [VIDEO]

De jonge tuinontwerper Sylvère Fournier heeft met zijn project ‘Jardin enjoué’ de trofee ‘Maître Jardinier 2015’ gekregen op de Carré des Jardiniers van de vakbeurs Paysalia in Lyon van 1 tot 3 december 2015.

Opgericht in 2009 op initiatief van de UNEP, de Franse Federatie voor Professionele Groenaannemers is Paysalia uitgegroeid tot de belangrijkste vakbeurs voor de groensector in Frankrijk, met meer dan 400 exposanten uit 30 landen en meer dan 14.000 professionele bezoekers. Zowat alle fabrikanten en verdelers van grondstoffen, materialen en gereedschap voor professionelen, boom- en plantenkwekers, gazon, tuin- en stadsmeubilair, vijvers, groenwanden, en alle andere actoren uit de tuin- en groenbranche zijn er aanwezig.


 

Carré des Jardiniers

De ‘Carré des Jardiniers’ is de ultieme erkenning voor de Franse tuinondernemers. Vijf tuinaannemers realiseren hier, na een strenge selectie, een bijzondere showtuin. Thema dit jaar is ‘Ontspanning in de tuin’.

 

 

De eerste prijs, de trofee ‘Maître Jardinier 2015’ ging naar Sylvère Fournier met zijn ‘Jardin enjoué’. Naast een cheque van 15.000 Euro is hij twee jaar lang de ambassadeur van de tuinaanleggers.

 

Maître Jardinier 2015 : Sylvère Fournier – ‘Jardin enjoué’

 

www.passionjardin13.com
De vier andere finalisten waren Pauline Robillard, Alexandra Torossian, Victor Lacaille en Xavier Poillot.

 

Pauline Robillard – ‘L’heure de la récré’

www.paulinerobiliard.com
Alexandra Torossian – ‘Echappée belle’

www.canopees.fr

 

Victor Lacaille – Trois états au jardin

www.coachelacaille.com
Xavier Poillot – ‘Comptine d’un autre été’

www.bourgognecreationpaysage.com

 

Een uitvoerige beschrijving van de vijf finalisten vindt u op de website van Paysalia.