Park Zone West Rivierenhof heropend!

Met een nieuwe parking, speeltuin en heel wat groen kreeg de westelijke kop van het provinciaal domein Rivierenhof een grondige make-over. Maandag speelden de leerlingen van ’t Speelscholeke de nieuwe speeltuin plechtig in. De handelaars van Deurne en de districtscolleges van Borgerhout en Deurne keurden de parking en zagen dat het goed was.

speeltuin rivierhof deurne


Gedeputeerde Bruno Peeters is zeer tevreden dat de werken achter de rug zijn: “De heraanleg van de westelijke kop van het Rivierenhof kadert in een totaalvisie voor het park. Er is meer dan tien jaar gewerkt aan de plannen en het is fantastisch om te resultaten op het terrein te kunnen bewonderen.”

De voormalige Parking Deurne Huiskens is opgeschoven richting het Cogelsplein, waardoor hij toegankelijker is vanop de Turnhoutsebaan. “Dat verhoogt de sociale controle, waardoor de parking veiliger aanvoelt. Bovendien kruist de ingang niet langer het Ringfietspad en moeten auto’s niet langer over de Parkweg, waardoor ook fietsers en voetgangers profiteren van de heraanleg”, aldus Bruno Peeters.

Ook de handelaars in Deurne zijn enthousiast over de nieuwe parking. Met 100 bijkomende parkeerplaatsen op wandelafstand van de Turnhoutsebaan is een bezoek aan het Rivierenhof veel eenvoudiger te combineren met een paar uurtjes shoppen in Deurne. Ook voor de Borgerhoutse cultuurtempels De Roma en Trix kan de parking bijkomende ademruimte creëren.

Speeltuin en groen

De provincie Antwerpen realiseerde ook een nieuwe speeltuin aan de parking.  Gedeputeerde Bruno Peeters: “We kregen al regelmatig opmerkingen dat er in de westelijke kant van het park te weinig mogelijkheden bestaan voor gezinnen met jonge kinderen. Met de nieuwe speeltuin is er nu ook voor de inwoners van Borgerhout een grote speeltuin op wandelafstand.”

In totaal zijn er 34 bomen vervangen door meer dan 70 nieuwe bomen, bosgoed en hagen. Ook is er meer dan 100 are gras en vegetatie aangeplant. De nieuwe beplanting heeft nog even tijd nodig om te groeien, maar op termijn zal er dubbel zo veel groene ruimte zijn. Ook aan de oevers van het Schijn is gedacht, die zijn afgeschuind ten voordele van plant en dier.

Waar – Zone Parking West – Rivierenhof, via Turnhoutsebaan ongeveer t.h.v. het Cogelsplein in 2100 Deurne.