Parijs / Wirtz ontwerpt daktuin van exclusief hotel op La Samaritaine

Wirtz international heeft een exclusieve daktuin ontworpen voor het vijfsterrenhotel Cheval Blanc op de zevende verdieping van La Samaritaine, het recent heropende historische luxe-warenhuis in het hart van Parijs.

 


La Samaritaine was ooit het grootste warenhuis van Parijs. Het sloot in 2005 om veiligheidsredenen. Het gebouwencomplex heeft de afgelopen jaren een gedurfde en innovatieve renovatie ondergaan. Het complex omvat een cluster van oude en nieuwe gebouwen verspreid over twee blokken tussen de Quai du Louvre en de Rue de Rivoli, naast de rivier de Seine. Er komen een warenhuis, meerdere restaurants, een vijfsterrenhotel Cheval Blanc met 72 kamers, 96 sociale huurwoningen, kantoren en een crèche.

Op de 7e verdieping ontwierp Wirtz international een exclusieve daktuin, een oase van rust in het hart van het bruisende Parijs. Hoogwaardige afwerking, duurzame materialen en een doordachte selectie van planten is wat deze daktuin onderscheidt. Het wordt een schilderachtige plek om te eten, te drinken en te socializen met een prachtig uitzicht over de stad.

Grote bomen in verhoogde turfblokken zorgen voor zachte, gevlekte schaduw. Bloeiende heesters en vaste planten zorgen voor kleur en gesnoeide hagen verdelen het terras in kleinere meer intieme ‘kamers’.