Parijs / Tentoonstelling ‘Freeing Architecture’ van Junya Ishigami

De Fondation Cartier organiseert van 30 maart tot 10 juni 2018 een uitzonderlijke tentoonstelling ‘Freeing Architecture’ over de Japanse architect Junya Ishigami.

 


Junya Ishigami, die zijn carrière begon bij het bekende architectenbureau SANAA, en die in 2010 de Gouden Leeuw won op de architectuurbiennale van Venetië, is een opkomende naam in de Japanse architectuur. In zijn werk, dat vaak geïnspireerd is op de natuur en dat hij graag vergelijkt met landschappen, wolken en bossen, verdwijnt de grens tussen binnen en buiten. Zijn uitgangspunt dat natuur en architectuur evenwaardig zijn, brengt Ishigami tot nieuwe vormen, experimentele structuren en ruimtes die zinderen van licht, lucht en transparantie. Hij streeft naar een architectuur die zweeft en die zichzelf wegcijfert tot er zo min mogelijk substantie overblijft. In 2013 wijdde de Singel in Antwerpen al een tentoonstelling aan het werk van Junya Ishigami.

 

 

‘Freeing Architecture’

In de tentoonstelling, die speciaal werd geconcipieerd voor de Fondation Cartier, zijn een twintigtal projecten te zien, aan de hand van plans, maquettes, foto’s en films.

Bekende werken van Ishigami zijn het Technologie Instituut in Kanazawa (Japan), Art Biofarm, Tochigi (Japan)  het House of Peace in Kopenhagen, Sydney Cloud Arch, Sydney (Australie), en het bezoekerspaviljoen van park Vijversburg in Nederland.

 

Biennale Venetië

Art Biofarm, Tochigi (Japan)

House of Peace in Kopenhagen

 

 

Solo Galerie

Pssenger Service Center, Port of Kinmen

Institute of Technology, Kanazawa

Privéwoning Tokyo

 

 

Sydney Cloud Arch

Bezoekerspaviljoen Vijversburg

Busstation Preston

Lees hier een interview met de curator van de tentoonstelling in de Fondation Cartier.

Alle informatie over de tentoonstelling vindt u op de website van de Fondation Cartier