Overpelt krijgt Speellandschap

De gemeente Overpelt heeft BUUR i.s.m. Plant & Houtgoed geselecteerd voor het ontwerp en de aanleg van het Speellandschap Heesakkerpark in Overpelt. Het Speellandschap Heesakkerpark bevindt zich in de bosrijke omgeving Bosland waarvoor in 2012 reeds een Harmonisch Park en Groenbeheerplan werd opgemaakt. De aanleg van het speellandschap kadert binnen dit plan.

Het Speellandschap is ontworpen temidden van een groene open en waarvolle plek binnen het karaktervolle bosgebied van de Heesakkerheide. Het ontwerp heeft tot doel deze openheid te behouden en te versterken. Dit gebeurt door de aanleg van enkele groene speelheuvels en grachten gelegen tussen de heuvels. Het spelkarakter wordt versterkt door het plaatsen van houten speelelementen die aanleunen bij de bosrijke omgeving door gebruik te maken van lokaal hout, afkomstig uit het naastgelegen bos, en speeltoestellen in FSC-gelabeld Robiniahout.


Het terrein ligt er vandaag vlak bij. Door het inrichten van het terrein in het open grasland wordt grond uitgegraven. Met deze grond worden speelheuvels gebouwd die opnieuw worden ingezaaid. Zo ontstaat een attractieve plek van groene heuvels binnen het bosgebied. Het ontwerp streeft een neutrale grondbalans na.

BUUR werkt voor deze opdracht samen met Plant & Houtgoed die enkele van de speeltoestellen zelf zullen bouwen tijdens de aanleg van het speellandschap.

A2 500 plan A2 500 plan