Oproep / Internationaal tuinenfestival Jardins de Métis in Quebec zoekt ontwerpers

Het Internationaal Tuinenfestival van de Jardins de Métis in Quebec lanceert een oproep voor ontwerpers om een efemere tuin te ontwerpen voor de 21ste editie van het festival in 2020. Thema is ‘Métissages’. Kandidaturen kunnen tot 25 november 2019 ingediend worden.

 


Het Festival International de jardins is het belangrijkste hedendaagse tuinenfestival in Noord-Amerika en een van de belangrijkste ter wereld. Sinds 2000 werden er meer dan 200 efemere tuinen gecreëerd in de tuinen van Grand-Métis. Elk jaar kunnen er een twintigtal tuinen bezocht worden, ontworpen door architecten, tuinarchitecten en kunstenaars uit de hele wereld.

Het festival gaat door op het historische domein van Reford aan de oevers van de Saint-Laurent rivier. Daardoor ontstaat een interessante wisselwerking tussen de tuinen die Elsie Reford tussen 1926 en 1958 aanlegde, en de hedendaagse creaties, een dialoog tussen traditie en innovatie.

Métissages

Thema voor 2020 is ‘Métissages’, wat men zou kunnen vertalen als vermenging of verscheidenheid. Een actueel thema in deze tijden waarin iedereen de mond vol heeft van identiteit en migratie. In de context van het tuinenfestival mikt métissages op het vermengen van diverse ontwerpdisciplines (tuinarchitectuur, architectuur, kunst, design…), van planten (inheemse en exotische planten), materialen (natuurlijk, synthetisch…) en culturen.

Meer info over de oproep en het Festival vindt u op de website.