Ontdek 189 Open tuinen

Geniet je van tuinen kijken of wil je ideetjes opdoen om in de eigen tuin toe te passen? Ontdek hoe je creatief met verschillende tuintrends kan omgaan en ga op tuinbezoek bij de deelnemers aan Open tuinen. Dit jaar schenken ze extra aandacht aan het thema ‘Tuin, oase van rust’.

Van april tot december kan je Open tuinen bezoeken. Tuinliefhebbers kunnen terecht in de meest bijzondere tuinen in Vlaanderen en het grensgebied met Nederland. Dit jaar zetten 189 tuineigenaars hun poorten open. Het Open tuinenweekend, dat het laatste weekend van juni plaatsvindt, vormt het hoogtepunt. Naast dit weekend zijn er nog tientallen bijkomende openingsdagen.


De deelnemende tuinen worden met praktische info en foto gebundeld in de tuingids ‘Open tuinen 2018’. Deze gids met 189 bijzondere tuinen, is vanaf april beschikbaar. In deze editie gaat er bijzondere aandacht naar rustgevende tuinen. Je vindt hier eveneens een handig overzicht van alle bijkomende openingsdagen en de fiets- en autoroutes. ‘Open tuinen 2018‘ kan je bij Landelijke Gilden bestellen of voor 4 euro kopen bij Aveve.