Ontdek ‘In+outdoor living deluxe’, het 39ste woontuinboek van Patrick Retour

Het nieuwe tafelboek In+outdoor living deluxe van Patrick Retour dompelt je onder in het buitenleven en toont hoe mooi het is als de woning en het groengebeuren organisch en toch gestroomlijnd in dialoog gaan. Een meesterwerk voor wie houdt van stijlvol wonen, binnen én buiten!

In+outdoor living deluxe is het 39ste woontuinboek van lifestyle journalist en tv-presentator Patrick Retour. “Hiermee lever ik het bewijs dat je perfect kunt komen tot een blending van duurzaam en stijlvol.” 


Een inox bad van Nouv’eau. Voor een tuin met uitstraling.
Een inox bad van Nouv’eau. Voor een tuin met uitstraling.

De klimaatverandering is brandend actueel. En zo zien we overal de trend naar bouwen en tuinaanleg in harmonie met de natuur en met een zo laag mogelijke ecologische voetafdruk. Bij nieuwbouw of renovatie noteren we aandacht voor het optimaal benutten van de beschikbare ruimte, energiezuinige tools en circulariteit. Goed voor de planeet maar ook onze portemonnee, en het resultaat moet niet inboeten aan klasse en stijl. 

Zoals in al zijn boeken geeft huis & tuin tv-presentator Patrick Retour ook nu weer heel wat tips en pa-tricks. Een onmisbare woontuinbijbel!

Zwemvijvers met stijl, daar moet je voor bij Cools in Essen zijn.
Zwemvijvers met stijl, daar moet je voor bij Cools in Essen zijn.

Bij momenten kampen we met wateroverlast. Of het grondwaterpeil staat alarmerend laag. Tuinarchitecten en -aannemers opteren daarom voor oplossingen die esthetisch en tegelijk functioneel zijn. Denk dan aan betontegels met brede voegen of uitsparingen die het hemelwater naar de ondergrond leiden. Idem dito voor de fameuze waterpasserende klinkers. Je laat de tuin ademen en maakt alles regenproof

  • Gezelligheid troef in dit door Dauby en schrijnwerkerij Den Stal met brio gerenoveerd pand.
  • Gezelligheid troef in dit door Dauby en schrijnwerkerij Den Stal met brio gerenoveerd pand.

Dankzij de samenwerking met door de wol geverfde specialisten is het met deze luxueuze woontuinbijbel weer ideetjes plukken bij de vleet: Wienerberger, tuinarchitect Sven Verbeke, Dauby (sierbeslag), de Franse interieurarchitect Anthony Levy, Den Stal (schrijnwerkerij), ACD (greenhouses & garden pavillions), Nouv’eau,  SUNS (tuinmeubilair), Cools (zwemvijvers), Wirtz en Tuinwerken Willemsens.