OMGEVING ontdubbelt en richt OM/AR op

OMGEVING ontdubbelt. In plaats van één organisatie die de drie werkvelden landschapsarchitectuur, stedenbouw én architectuur combineert, spreidt het werkveld architectuur haar vleugels. Het nieuwe bureau kreeg de naam OM/AR. 

“Wij zijn heel blij dat uit de schoot van OMGEVING een ambitieus team is opgestaan. Een team dat vastberaden is om de architectuurportefeuille op het voetstuk te zetten dat ze verdient”, laat het Antwerpse bureau weten. OMGEVING en OM/AR blijven met elkaar in contact staan maar varen wél hun eigen koers en focussen zich op projecten die voor 100% binnen hun kerncompetenties liggen. Dit met als doel om partners en opdrachtgevers een nog grotere meerwaarde te bieden.


OM/AR staat voor omgevingsgerichte architectuur, waarbij omgevingsgericht in de ruime betekenis wordt begrepen. Het verwijst zowel naar de fysische als de sociale en culturele omgeving. Dit is architectuur die rekening houdt met de gebruikers, betaalbaarheid, duurzaamheid en (historische) context.

OMGEVING blijft als ontwerpbureau met de werkvelden Landscape architecture en Urbanism garant staan voor ontwerpmatige en proceskwaliteit bij complexe ontwerpuitdagingen, dit op verschillende schaalniveaus en van ontwerp tot realisatie: van grensoverschrijdende ruimtelijke visies tot complexe planningsprocessen, van ruimtelijke beleidsplannen tot landschapsplannen, van parken tot andere publieke ruimten.

De architectenploeg verhuist in het najaar naar een nieuwe, inspirerende werkplek. Op de website van OM/AR vindt u binnenkort alle informatie terug.

Bron: OMGEVING