Landscape Journal / Klimaatverandering en COVID-19

Het herfstnummer van Landscape Journal, het kwartaaltijdschrift van het Britse Landscape Institute, onderzoekt de relatie tussen klimaatverandering, sociale rechtvaardigheid en de manier waarop we proberen om te gaan met de gevolgen van COVID-19 in de landschapspraktijk.

 


Met nog maar een paar jaar te gaan om het tij van de wereldwijde klimaatverandering en het verlies aan biodiversiteit te keren, is het van vitaal belang dat ons economisch herstel van COVID-19 dit aanpakt door te investeren in groene, op de natuur gebaseerde infrastructuur. Daarover gaat Greener Recovery, gepubliceerd door het Britse Landscape Institute (How green is our recovery).

 

• Graham Duxbury houdt een pleidooi voor rechtvaardigheid in het landschap. Hij vraagt zich af of we zowel een groen als een eerlijk herstel kunnen nastreven (Equity and landscape). Het idee van landschapsrechtvaardigheid wordt ook besproken door Matthew Ling, die het effect van een gebrek aan boombedekking op achtergestelde gemeenschappen benadrukt (The benefits of tree cover)

• De impact van een grotere toegang tot fietsen wordt onderzocht door Anna Sieczak (Cycle revolution).

• Steve McAdam en Gabrielle Appiah bekijken hoe we effectief omgaan met een breed scala aan gemeenschappen (Consultation and engagement in a fast-changing landscape)

• Een van de meest uitdagende aspecten van de pandemie is de verwachte stadsvlucht. Als dit gebeurt, is het nuttig om na te denken over de initiatieven van The Landscape Practice en Marks Barfield Architects, die enkele van hun binnenstedelijke benaderingen beschrijven (Staying in the city) en van Urban Splash, dat een nieuwe ontwikkeling bouwt in Cambridge (Towards a new suburbia). Carole Wright innoveert dan weer met een gloednieuwe Lambeth Walk.

• Tenslotte wordt een nieuw boek van Tom Armor en Andrew Tempany (Nature of the city) besproken, en bekijkt de auteur van het onlangs gepubliceerde New life in Public Squares de impact van COVID-19 op de openbare ruimte (New life in public squares in the age of COVID-19)

The Landscape Institute