NVTL / Tuinontwerpdag

Op vrijdag 19 juni organiseert de Nederlandse Vereniging van Landschaps- en Tuinarchitecten NVTL in samenwerking met 47 bibliotheken en tuinarchitectuurparken in heel Nederland de Nationale Tuinontwerpdag. Op de Nationale Tuinontwerpdag  zullen een groot aantal tuinarchitecten/-ontwerpers, merendeels aangesloten bij de NVTL, het publiek adviseren over het ontwerp, aanleg en beheer van de eigen tuin. Zoals gebruikelijk doen zij dit in de vorm van een gratis ‘spreekuur’ , waarbij vooral wordt ingegaan op de ruimtelijke aspecten van de tuin. Studenten van de Hogeschool Van Hall Larenstein (afd. Tuin- en Landschapsinrichting) en van de HAS Hogeschool Den Bosch (afd. Landscape Design) assisteren de tuin- en landschapsarchitecten en doen hiermee praktijkervaring op.

De Tuinontwerpdag werd 15 jaar lang georganiseerd in de maand april. Deze 16e  editie vindt plaats in juni te midden van de Nationale Tuinweek die de vereniging Groei & Bloei organiseert van 13 t/m 21 juni 2015. 
Beide evenementen richten zich op de ´tuin´ en liggen in elkaars verlengde en de bedoeling is dat ze elkaar versterken. De bedoeling is immers om het ´groene´ vakgebied onder de aandacht van het breed publiek te brengen.