‘Noviteiten Road Show’ op GrootGroenPlus 2017

De Koninklijke Vereniging voor Boskoopse Culturen (KVBC) keurt jaarlijks alle ingezonden noviteiten op vakbeurs GrootGroenPlus. Tijdens de beurs van 2016 werd al aangekondigd dat in 2017 hier nog een schepje bovenop wordt gedaan met de introductie van de ‘Noviteiten Road Show’.

 


Helaas zijn nieuwe en bekroonde planten vaak na een eerste introductie tijdens bijvoorbeeld een tentoonstellingskeuring vaak niet meer in beeld. Dat is jammer, omdat boomkwekers, consumenten en exporteurs altijd op zoek zijn naar nieuwe en verbeterde plantsoorten; een omschrijving die aansluit bij de gekeurde en bekroonde planten. GrootGroenPlus besloot hierom om vanaf 2013 elk jaar 3 planten uit de reguliere noviteitenkeuringen terug te laten keren naar de beursvloer, om ze extra aandacht te schenken en te laten zien hoe het de planten na de keuring vergaan is.

Noviteiten Road Show

Een plantenshow in samenwerking met de KVBC van 20 tot 25 terugkerende noviteiten. Deze noviteiten zijn een selectie uit de veldkeuringen, tentoonstellingskeuren en sterrenkeuringen die de KVBC de afgelopen jaren heeft uitgevoerd. Deze nieuwe beursactiviteit ter informatie en kennisdeling sluit tevens prima aan op het beursthema van dit jaar, ‘My Favourite Plant!’.

De KVBC werkt momenteel aan het opstellen van een lijst met 20 tot 25 planten die aan de show kunnen deelnemen, terwijl GGP werkt aan de creatie van een passende presentatie tijdens die beurs die van 4 tot en met 6 oktober gehouden wordt. Het is de bedoeling dat de ‘Noviteiten Road Show’ daadwerkelijk de weg op gaat en in de komende jaren over meerdere internationale (vak)beurzen en evenementen wordt uitgerold.