Nomineer uw Boom van het Jaar 2018

Tot 30 juni kunt u een boom voordragen voor de wedstrijd ‘Boom van het Jaar 2018’. Iedereen mag een boom voordragen: individuen, scholen, gemeenten, verenigingen, … Uit alle genomineerden zal de jury 1 boom per provincie selecteren. De jury is niet op zoek naar de oudste, de grootste of de mooiste boom, maar zoekt vooral een boom met een verhaal.

De Baillet Latour Boom van het Jaar is een initiatief van SBNL-V, ELO, ANB, Landelijk Vlaanderen, De Bosgroepen, Société Royale de Forestière en BOS+. De Baillet Latour Boom van het Jaar wedstrijd is geïnspireerd op de bestaande Europese Boom van het Jaar, een Tsjechisch initiatief dat naar Europees niveau is gebracht door de Environmental Partnership Association (EPA) in samenwerking met ELO. De Europese wedstrijd telt nu 15 deelnemende Landen. Het doel van het initiatief is kennis en interesse te promoten voor bijzondere bomen.


Het concept van de wedstrijd is simpel: iedereen kan zijn lievelingsboom voorstellen als kandidaat ‘Baillet Latour Boom van het Jaar’. Deelname aan de wedstrijd is gratis. Het verhaal en een mooie foto van de boom zijn het belangrijkste want de professionele jury zal zich op die twee criteria baseren.

In 2018 kunnen enkel bomen uit Vlaanderen en Brussel genomineerd worden, in 2019 is het opnieuw de beurt aan bomen uit Wallonië. Zowel bomen op privaat land even als bomen op publiek domein kunnen als kandidaat gesteld worden.

Eens de 6 laureaten bekend worden gemaakt kan het publiek beginnen stemmen voor hun lievelingsboom op de website. De Belgische winnaar zal ons het volgend jaar vertegenwoordigen op Europees niveau voor de ‘Europese Boom van het Jaar’.

Nomineer hier de boom die volgens u verdient om de boom van het Jaar te worden.