Nieuwe professionele Husqvarna-robotmaaiers werken met virtuele grenstechnologie

Husqvarna lanceert de EPOS-technologie, een virtuele grenstechnologie die gebruikt wordt voor professionele robotmaaiers. Deze vernieuwde technologie biedt een satellietgebaseerde oplossing voor een nieuwe serie professionele Husqvarna Automower® robotmaaiers. De deur naar maaien met virtuele grenzen is geopend.

Volgend jaar zal het 25 jaar zijn dat Husqvarna pionierswerk verricht en het robotmaaisegment vormgeeft met krachtige, stille en uitstootvrije robotmaaiers die ontworpen zijn om hoveniers te helpen hun gazon gezond te houden en de productiviteit ervan te verbeteren.


In 2019 introduceerde Husqvarna zijn eerste robotmaaiers met vierwielaandrijving, waarmee residentiële en professionele gebruikers terrein met een helling tot 70% kunnen onderhouden – een belangrijke stap in het professionele segment.

Professioneel robotmaaien via een satelliet

Als volgende stap introduceert Husqvarna de EPOS-technologie, een uiterst precies satellietnavigatiesysteem – tot op 2-3 centimeter nauwkeurig. Het creëert virtuele grenzen voor professionele robotmaaiers. Het nieuwe systeem verhoogt de flexibiliteit en het gebruik van professionele robotmaaiers in groene ruimten aanzienlijk, omdat de virtuele grenzen kunnen worden aangepast aan de steeds veranderende behoeften van sportvelden en openbare ruimten. De EPOS-technologie opent mogelijkheden voor terreinen die van oudsher een uitdaging vormden voor robotmaaiers, bijvoorbeeld gebied met harde oppervlakken of een gebied dat vaak opnieuw wordt ingericht. Daarnaast vergemakkelijkt het ook het beluchten en verticuteren.

Professionele Husqvarna-robotmaaiers met Husqvarna EPOS zijn compatibel met Husqvarna Fleet Services, een digitaal beheersysteem van het machinepark. Zo wordt het beheer van grote gazons en groene ruimten eenvoudiger, flexibeler en efficiënter dan ooit tevoren.

De Husqvarna EPOS-technologie wordt in 2020 gelanceerd bij geselecteerde professionele klanten in de VS, Frankrijk, Duitsland en Zweden. Later volgt ook België.