Nieuw: Professionele Excelion 2 bosmaaier

PELLENC is de eerste constructeur ter wereld die de technologie lithium-ion gebruikt in zijn elektrische draagbare gereedschappen.


In 2008 richt PELLENC de divisie Green & City Technology op, bestemd voor de markt voor het onderhoud van groenvoorzieningen en publieke ruimtes. Met aandacht voor het comfort en de veiligheid van de gebruiker en het milieu ontwikkelt en verkoopt de GCT divisie een gamma duurzame accugereedschappen. Deze krachtige, lichte en stille gereedschappen bieden efficiënte oplossingen voor de uitdagingen van de energietransitie. Een compromis tussen vermogen, gebruiksduur en gewicht van de gereedschappen. Op deze manier maakt PELLENC apparaten geschikt voor intensief professioneel gebruik. Christophe BEAUDIER, Regiomanager Var – Cians, is een regelmatige gebruiker van de nieuwe professionele Excelion 2 bosmaaier. Wij vroegen hem of hij over zijn ervaring wilde vertellen…

Met de nieuwe professionele Excelion 2 bosmaaier beschikken bosbouwers, tuinders en plaatselijke overheden voortaan over een gereedschap dat even krachtig is als een verbrandingsmotor, maar met al het comfort van een accugereedschap. En de vele voordelen zijn echte pluspunten.

Ergonomie is een zeer belangrijke factor waarmee het werken onder intense werkomstandigheden draaglijker wordt. Het gewicht van de Excelion 2 ligt 30% lager dan bij bosmaaiers op benzine en hij is uitgerust met een slimme handgreep die soepele besturing mogelijk maakt.

Het evenwicht is geoptimaliseerd. Een machine kan namelijk soms zwaarder lijken bij een gebrekkig evenwicht. Met de Excelion 2 kan men snel op en neer bewegen wat de productiviteit aanzienlijk verhoogt.

Aan de hand van de bedieningsinformatie wordt men geïnformeerd over de autonomie, in uren, in minuten en in percentage voor de werktijd. Hier komt bovendien nog een nieuwe functie bij: herkenning van de maaikoppen. De machine is veelzijdig. Het gereedschap kan dus verschillende koppen gebruiken. De koppen worden ook nog automatisch herkend (mes- of draadkoppen) voor elk gebruik.

Let wel: PELLENC lanceert dit jaar een nieuwe professionele blauwe elektrische snijdraad, die in Frankrijk wordt gemaakt en die verschillende kenmerken heeft. Het profiel van deze draad wordt tijdens het extruderen in warme toestand samengedrukt, zodat zijn dichtheid wordt verhoogd zodat de draad het juiste spanningseffect krijgt. Dankzij dit profiel en de optimale afmetingen voor een goede luchtpenetratie blijft deze uiterst productieve draad recht tijdens het maaien, wat een uitstekende afwerkingskwaliteit oplevert.

Christophe BEAUDIER, Regiomanager Var – Cians, Departement Alpes Maritimes, FORCE 06 dienst en brandpreventie verklaart: “Wij gebruiken de Excelion 2 hoofdzakelijk voor het maaien van bosvegetatie. Ik weet echter zeker dat hij ook te gebruiken is voor groenvoorzieningen in het algemeen. Vanaf het begin vreesden wij een lager vermogen ten opzichte van thermische gereedschappen. Maar uiteindelijk waren wij verrast door het vermogen van elektrisch gereedschap. Het vermogen wordt namelijk direct overgedragen, zonder vertraging.

Naarmate we het gereedschap op verschillende snelheden leerden gebruiken, verbeterde niet alleen de gebruiksduur, maar ook de kwaliteit en de flexibiliteit van het werk. Het gevarieerde aanbod aan maaikoppen en messen is heel praktisch. Ook kunnen wij, afhankelijk van de werkzaamheden van accessoires wisselen.

Ten slotte zorgt de nieuwe, slimme handgreep voor een betere grip van het apparaat dankzij de ergonomische vormgeving, die in vergelijking met de vorige handgreep is doorontwikkeld. Daardoor is werken met dit apparaat zowel nuttig als aangenaam. De bosmaaier is echt zeer wendbaar en handig in gebruik. Het voordeel van het ontbreken van een benzinemotor is dat het een heel licht en goed uitgebalanceerd apparaat is. Bovendien vind ik het accuharnas zeer comfortabel.

Over het algemeen is de gebruiksduur ruim voldoende. Wij kunnen een tot vier uur werken met de accu 1500, afhankelijk van de snelheid en het type vegetatie, wat volgens mij heel netjes is. Een uur komt overeen met een volle tank, dus je bent minder beperkt! In de bergen is het natuurlijk handig om een reserve-accu mee te nemen. In taai gras verbruikt het hakselmes minder energie dan draad!”

www.pellenc.com