Nieuw – De 500 beste planten voor het functioneel groen – 5e editie

De vijfde editie van de plantengids “De 500 beste planten voor het functioneel groen” is een feit. Deze nuttige groengids in handzaam ‘binnenzak’-formaat, bevat 286 pagina’s en is speciaal samengesteld voor professionals in het groen maar evenzeer voor gepassioneerde tuiniers.

Dit boek bestellen


cgconcept.be de 500 beste planten DarthuizerDe beknopte basisinformatie met foto per plant geeft snel en optimaal inzicht in de praktische toepasbaarheid. De eerste editie verscheen in 2005 en sindsdien staat de gids ook bekend als het ‘500-boekje’. Arnoud Oortwijn van Darthuizer: “Er is elk jaar veel vraag uit de markt naar dit boekwerk, ook vanuit de groene opleidingswereld. Dit is voor ons het bewijs dat het 500-boekje invulling geeft aan de behoefte naar praktische informatie”.

Deze vernieuwde groengids (vorige editie verscheen in 2011) is ingedeeld in de rubrieken heesters, klimplanten, rozen, coniferen en vaste planten. Alle 500 planten zijn geselecteerd op onder meer sierwaarde, mate van onderhoud, ziekteresistentie en vorstbestendigheid. In deze “Top 500” voor het openbaar groen zijn diverse nieuwe planten opgenomen die een betere resistentie, gezondheid of gebruiksgemak hebben dan soortgenoten. Nieuw zijn bijvoorbeeld de lage vlinderstruiken ‘Purple Chip’ en ‘White Chip’ en de struikroos ‘Sexy Lady’. Daarnaast is er deze editie extra aandacht voor vaste planten die onderhoudsextensief zijn.

Dit boek bestellen