Koen Martens performs Single Buck at the Stihl Timbersports Benelux Championship in Haelen, Netherlands on October 3rd, 2020.

Belg Koen Martens wint STIHL TIMBERSPORTS® Benelux kampioenschap 2020

Op het Benelux kampioenschap streden 7 Belgen en 7 Nederlanders om de Benelux titel. Zij hadden zich vooraf gekwalificeerd via nationale interclub kampioenschappen. Met hun kettingzagen en bijlen probeerden ze het snelst door hun houtblokken te raken. De Belg Koen Martens won 4 van de 6 disciplines en won daarmee opnieuw de titel.

Hij verzekert zich zo van een plaats op het WK in München op zondag 29 november. De tweede en derde podiumplaats waren respectievelijk voor de Nederlanders Martijn Harms en Ben Terpstra.


Om het voor de livestreamkijkers nog boeiender te maken, werd voor het eerst een Team Cup der Lage Landen georganiseerd. Beide landenteams selecteerden hun beste atleten voor een estafetterace, aangevuurd door teamcaptains Robin Cuvelier (België) en Rik Van Drielen (Nederland). Tijdens 2 estafetteraces van 4 disciplines namen de Belgen een valse start en moesten ondanks hun betere tijdzetting net onderdoen voor het Nederlandse team door 15 seconden straftijd. De Nederlanders kwamen in de tweede estafetterace zeer sterk uit de hoek. Het werd een nek aan nek race. De Belgen leken nog terug te keren, maar hoe sterk Koen Martens ook nog uit de hoek kwam, Martijn Harms wist het nog netjes af te ronden. Zo trok het Nederlandse team het laken naar zich toe en mochten zij met de Team Cup der Lage Landen huiswaarts keren.

(L-R) Martjin Harms from Belgium, Koen Martens from Belgium and Ben Terpstra from the Netherlands celebrate at the Stihl Timbersports Benelux Championship in Haelen, Netherlands on October 3rd, 2020.

Bron: STIHL Timbersports