Open Tuinen België en Nederland

De Tuinagenda 2018 van de vzw Open en Tuinen van België en de Open Tuinen Gids 2018 van de Nederlandse Tuinenstichting zijn verschenen. In België kunt u ruim 160 privétuinen bezoeken, in Nederland zetten 335 eigenaren hun tuin open.


De Agenda 2018 van Open Tuinen van België omvat een kalender waarin de tuinen zijn aangeduid per openingsdatum met verwijzing naar hun specifieke kenmerken. Sommige tuinen worden uitsluitend op aanvraag bezocht. In de index zijn ze alfabetisch opgenomen op naam. Om ze gemakkelijk te vinden zijn ze met bondige beschrijving en omstandige wegwijzer opgenomen per provincie en summier aangeduid op een liggingsplan.

Het thema van de Open Tuinen Gids 2018 van de Nederlandse Tuinenstichting is “biodiversiteit” en de Gids opent dan ook met 3 artikelen gewijd aan dit onderwerp. De tuineigenaren die hebben aangegeven aan de criteria voor biodiversiteit te voldoen zijn in de Gids gemarkeerd met een nieuw icoon in de vorm van een vlinder.
Na de beschrijvingen per provincie is achterin een overzicht te vinden van alle open tuinen en tuinevenementen op datum, alsook een kaart van Nederland waarop alle tuinen staan aangegeven.

www.open-tuinen.be

www.tuinenstichting.nl