Nederland / Nationale Tuinweek

Van 11 tot 13 juni organiseert Groei & Bloei de derde Nationale Tuinweek. Thema’s dit jaar zijn ‘Nederland en Vlaanderen in bloei’ en ‘Tegen eruit, plant erin’.

 


De Nationale Tuinweek sluit aan bij een groeiende belangstelling voor tuinieren en alles wat met groen te maken heeft. Denk bijvoorbeeld aan meer groen om woningen en bedrijven. Vaak kan dat worden gerealiseerd zonder veel (extra) ruimtebeslag, bijvoorbeeld op braakliggende terreinen, in binnentuinen en verticaal tegen gevels of op balkons. Op braakliggende terreinen ontstaan buurtmoestuinen. Guerillagardening en samen tuinieren zijn vormen die dertigers en veertigers aanspreekt. Stadstuinbouworganisaties stimuleren bewoners meer te doen met groen.

Het vergroenen van steden en dorpen levert niet alleen een bijdrage aan een grotere biodiversiteit. Meer groen en minder bestrating zorgt ook voor een betere waterberging en voorkomt overbelasting van rioleringen.

Meer informatie en een overzicht van alle lokale activiteiten vindt u hier.

 

Open tuinenweekend

De Nationale Tuinweek wordt op 18 en 19 juni feestelijk afgesloten met het Open Tuinen weekend. Hier vindt u een lijst van de tuinen die u tijdens het Open Tuinen Weekend kunt bezoeken. De meeste activiteiten zijn gratis; voor sommige zal een kleine bijdrage in kosten worden gevraagd.

 

header_art_NTW_2016