Nationale Grasdag / Tweedaagse praktijkdag voor groenprofessionals

De Nationale Grasdag – de praktijkdag bij uitstek voor de professionele groenvoorziener – opent opnieuw haar deuren op woensdag 27 én donderdag 28 juni 2018.  

Door het succes van de vorige editie besloot de organisatie om van het event een tweedaagse te maken. Dit jaar zijn tuinaanleggers, groendiensten, greenkeepers en professionals welkom op zowel woensdag 27 als donderdag 28 juni op de terreinen van graszodenteler Erik Ooms in Meer.


Onder het thema ‘Een mooi gazon komt uit de grond’, worden op beide dagen alle facetten rond aanleg, renovatie en onderhoud van gazon, sportvelden en openbaar groen uitvoerig gedemonstreerd. Groenprofessionals ontdekken de nieuwste producten en machines, ontmoeten collega’s en vakdeskundigen en keren terug naar huis met een berg nuttige info.

In het kader van biodiversiteit en duurzaam groenbeleid zetten we bij deze editie ook fel in op het gebruik van veldbloemen voor grasbermen en bloemenweiden. Zo zijn er een aantal eenjarige en langbloeiende veldbloemenmengsels ter plaatse ingezaaid.

Opleiding fytolicentie

De Nationale Grasdag is erkend als vormingsactiveit voor het behoud of verlengen van de fytolicentie. Vorig jaar noteerden we een recordaantal deelnemers. Dit jaar wordt de vormingsactiviteit meer praktijkgericht. Mis deze kans niet en schrijf je vandaag nog in via de website.

Stel je eigen Grasdag samen

Elke dag kan je deelnemen aan zeven thematische sessies boordevol info, inspiratie en handige, direct uit te voeren do’s en don’ts. Volg je in de voormiddag de fyto-opleiding? Dan kan je in de namiddag een infosessie naar keuze bijwonen. Je kan ook meerdere infosessies per dag kiezen. Surf naar de website en stel je eigen grasdag samen.

1.   Grondbewerkingen (60 min.)

2.   Gazonrenovatie (60 min.)

3.   Maaien (90 min.)

4.   Graszoden plaatsen (60 min.)

5.   Veldbloemen & bermen (60 min.)

6.   Klimaatinvloeden op gazon (60 min.)

7.   Accumachines (45 min.)

Demosessies grondbewerkingen & maaien

Prikken, frezen, rotoreggen, sleuven trekken? Elke namiddag demonstreren standhouders hoe de nieuwste grondbewerkingsmachines het leven van de groenprofessional sneller, aangenamer en kwalitatiever maken. Daarnaast zijn er uitgebreide demonstraties met verschillende soorten maaimachines voor elk type gazon of berm.

Praktische info

De Nationale Grasdag is een organisatie van 5 toonaangevende bedrijven uit de groensector: Advanta (Limagrain), Bayer, Compo Expert, ICL en TerraCottem. Deze wordt ook ondersteund door de erkende beroepsverenigingen.

Het proefveld in de Terbeeksestraat 71b, 2320 Meer (Hoogstraten) is op beide dagen exclusief voor professionals en tuinaanleggers opengesteld van 9.30u. tot 18.00u.

Voorinschrijving verplicht via www.nationalegrasdag.be

Meer info: Isabelle Dedrie – 0491/37 79 40 – 055/39 02 21 – [email protected]