Naslagwerk meerstammige bomen

Meerstammige bomen bieden met hun organische vormen een schitterend contrast in de stedelijke omgeving en worden steeds vaker toegepast in groenprojecten in de openbare ruimte. Ze geven een unieke sfeer en natuurlijke beleving door het karakteristieke uiterlijk en de grote diversiteit aan verschijningsvormen. In het nieuwe naslagwerk en memoryspel ‘Wij zijn meerstammig’ van Boomkwekerij Ebben maken groenprofessionals kennis met een uitgebreid sortiment meerstammige bomen en de toepassing daarvan in de praktijk.

In het 120 pagina’s tellende boek komen ruim tachtig soorten meerstammigen aan bod. Bij iedere soort zijn de maten en verkrijgbaarheid opgenomen en een zogenaamde seizoensbalk waar de belangrijkste kleuren van de boom gedurende het jaar zichtbaar zijn. Ook geeft het boek voorbeelden van projecten waarin meerstammige bomen zijn toegepast. Naast de ruim tachtig soorten met hun beschrijving is achterin het boek een complete lijst van meerstammigen opgenomen.
Een selectie van karakteristieke meerstammigen uit het boek vormen samen een memoryspel waarmee lezers hun know-how to grow op een ludieke manier op de proef kunnen stellen. Een ontdekkingstocht voor professionals uit de groenbranche die op speelse wijze bijdraagt aan een verbreding en verdieping van de plantenkennis.