Meubelfabriek Mintjens Group plant 550 zomereiken voor verjaardag

Naar aanleiding van het 55-jarig bestaan van Mintjens Group plantte de Westmalse meubelproducent 550 zomereiken in het natuurgebied Blommerschot in Oostmalle.

Een honderdtal medewerkers en hun kinderen hielpen mee aan de eerste, symbolische aanplanting van het Mintjensbos. De boompjes vormen een eerste aanzet voor het nieuwe bos dat zal bestaan uit een 6.000-tal zomereiken op een oppervlakte van 2,4 hectare. Het aanplanten van nieuwe bomen maakt deel uit van het bosbeheer van domein Blommerschot.
Het domein is in totaal 220 hectare groot en op een gedeelte daarvan, een stuk van 2,39 hectare, werden 550 zomereiken geplant, tien bomen per jaar dat de firma bestaat.
“Op dat stukje bos stonden naaldbomen en Amerikaanse eiken, maar er was nog maar weinig voedsel of beschutting voor de dieren. Daarom werden er bijna alle bomen gerooid, met uitzondering van een tiental dode of zieke zomereiken, want die dienen nog als broedplaats en voedsel voor onder meer spechten en insecten.”


De boomplantactie past volledig in de filosofie van CEO Carl Mintjens. “We zijn verantwoordelijk voor het leven van onze kinderen en de komende generaties, dus is het onze missie om enkel meubelen te maken met het allergrootste respect voor de natuur. We werken daarom enkel met hout uit duurzaam beheerde bossen.”
“We willen de juiste bomen en vegetatie doen uitgroeien tot een volwaardig ecosysteem. Over 25 jaar zullen onze kinderen de kleine boompjes die we nu aanplanten als prachtige eiken zien. En tegen dan viert de Mintjens Group zijn 80-jarig of eiken jubileum.”

Mintjens.be