Meditatieparcours Leefmilieu Brussel gaat internationaal

In 2019 huldigde Leefmilieu Brussel in samenwerking met het Erasmusziekenhuis een meditatieparcours in. Het is het allereerste in zijn soort, is aangelegd op de Vogelenzangsite in Anderlecht en het is toegankelijk is voor het grote publiek.

Hier worden meditatietechnieken voor stressbeheersing en persoonlijke ontwikkeling aangeboden die worden toegepast in de sofrologie, bij relaxatie, mindfulness en hypnosetherapie. Op de website van Leefmilieu Brussel zijn ook audio-opnames beschikbaar om overal waar men maar wil te experimenteren en te trainen.


Het revalidatiecentrum van het Château de Colpach in het groothertogdom Luxemburg raakte geïnspireerd door deze originele inrichting en creëerde een gelijkaardig meditatieparcours, niet enkel voor zijn patiënten, maar ook voor alle Luxemburgers.

De initiatiefnemers van het Brusselse project, die verrukt waren dat ze als inspiratiebron voor onze buren hadden gefungeerd, gingen op 12 oktober jongstleden met veel plezier naar de inhuldiging van het gloednieuwe meditatieparcours van het Château de Colbach.