Marina One Singapore / Tuinterrassen als een stedelijk rijstveld [VIDEO]

Marina One is een spectaculair vastgoedproject in Singapore dat in januari 2018 werd geopend. Het is een complex van vier torens rond een publiek plein, ‘The Green Heart’, dat als een dichtbeplante berg oprijst uit de skyline van de stad.

De gebouwen van Marina One werden ontworpen door het Duitse Ingenhoven Architects, terwijl de tuinen ontworpen werden door de Londense landschapsarchitecten Gustafson Porter + Bowman.


Voor het ‘groene hart’ inspireerden Gustafson Porter + Bowman zich op een rijstveld met terrassen op een bergwand, met een steeds wisselende omgeving alsof men een berg beklimt. Helemaal beneden ligt de ‘Groene Vallei’, een weelderig beplante patio, met spectaculaire watervallen en een grote spiegelvijver. Bezoekers en bewoners bewegen zich van de ‘Groene Vallei’ via een golvend netwerk van hangende houten paden tussen hang- en klimplanten naar de hoger gelegen terrassen, naar de tropische ‘Wolkentuin’ en de ‘Bergtop’ bovenop de gebouwen.

Door de oriëntatie en de architectuur van de gebouwen en de overvloedige beplanting geniet het ‘Groene Hart’ van een aangenaam microklimaat in het tropische Singapore.