FDDB

Limburgse fietsroutenetwerk wint juryprijs Landezine Award 2022

Het Limburgs fietsroutenetwerk met ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk, ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland en ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen heeft de speciale juryprijs gewonnen van de de 7e editie van LILA – Landezine International Landscape Awards 2022.

De Landezine International Landscape Awards worden elk jaar uitgereikt door de gespecialiseerde website Landezine voor vernieuwende tuin- en landschapsprojecten wereldwijd.


De Landezine International Landscape Awards worden elk jaar uitgereikt door de gespecialiseerde website Landezine voor vernieuwende tuin- en landschapsprojecten wereldwijd.

De Speciale Juryprijs ging dit jaar naar het fietsnetwerk Limburg, en meer bepaald de bijzondere attracties ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk, ‘Fietsen door de Bomen’ in Bosland en ‘Fietsen door de Heide’ in het Nationaal Park Hoge Kempen. Er werd een nieuwe identiteit en strategie voor de provincie bedacht, namelijk fietstoerisme, dat bezoekers naar het landschap zou brengen en zowel het natuurlijke als het cultureel/industriële erfgoed zou benadrukken. Het team van Toerisme Limburg werd geïnspireerd door de Noorse toeristische routes, in het bijzonder hoe ze schilderachtige plekken en design met elkaar verbinden.

De Franse tuin- en landschapsarchitect Gilles Clément werd bekroond met de 2022 LILA Honour Award. Het Nederlandse Bureau B+B Urbanism and Landscape Architecture won de LILA 2022 Office Award. Nederland scoorde trouwens bijzonder goed dit jaar. Buro Harro won de LILA 2022 in Residential Housing voor het project Dune Roof in Amsterdam, de LILA 2022 in Hospitality ging naar The Unbound van Felixx en H+N+S Landscape Architects won de LILA 2022 in Infrastructure met de de Nieuwe verbinding N69 in Brabant.

 Bekijk hier alle laureaten van de LILA 2022