Landschapsaannemer Krinkels opent nieuwe vestiging in Oost-Vlaanderen

Landschapsaannemer Krinkels heeft een nieuwe vestiging geopend in Erpe-Mere. Het is de zesde vestiging voor de Krinkels Groep in België. Vanuit dit depot, dat een kantoor combineert met ruimte voor het stallen en onderhouden van machines, zullen de medewerkers van Krinkels de regio Oost-Vlaanderen bedienen.

Krinkels is een belangrijke Belgische onderneming op het vlak van groenvoorziening en onderhoud. Het bedrijf zit een sterke groeifase. Peter Loyens, directeur Krinkels: “Met onze activiteit projecten bouwen we nieuwe infrastructuur voor  vooral openbare besturen of projectontwikkelaars. Het gaat om het aanleggen van pleinen, parken en sportterreinen tot volledige infrastructuurwerken. In de activiteit groen onderhoud zijn we marktleider voor het onderhoud op en rond snelwegen,  gewest- en gemeentewegen, parken, pleinen, waterwegen en sportterreinen. Tot slot bedienen we met de activiteit greencare de kantoren- en vastgoedmarkt. We onderhouden tuinen rond gebouwen of winkels en verzorgen de interieurbeplanting.”


De Krinkels Groep had al vestigingen in Brussel, Londerzeel, Naninne, Gosselies en Anderlecht. Daar komt nu een zesde locatie bij, in de industriezone in de Joseph Cardijnstraat in Erpe-Mere.

“We werken al een aantal jaar met een regiostructuur om dichter bij onze klanten te staan. Dat is een succes en daarom wilden we een uitvalsbasis voor de regio Oost-Vlaanderen. We zijn in deze regio met 50% gegroeid in de laatste drie jaar”, vertelt Peter Loyens. “In eerste instantie zochten we naar een centrale locatie in Oost-Vlaanderen, op de as Gent-Brussel. Zo zijn we in Erpe-Mere terechtgekomen. Een bijkomend voordeel is dat onze mensen uit deze regio minder verplaatsingen zullen moeten maken naar de operationele zetel in Londerzeel.”

50 jaar Krinkels in België

De Krinkels Groep viert in 2018 haar 50-jarig jubileum in België. De groep, een financieel onafhankelijk familiebedrijf, is een marktleider in de groene sector met ruim 530 eigen medewerkers en een jaaromzet van meer dan 90 miljoen. Als landelijke landschapsaannemer kan Krinkels oplossingen bieden met garantie voor kwaliteit en uniformiteit van dienstverlening.

“Wij willen verder groeien in nieuwe toepassingen zoals groene gevels en groendaken. Hiervoor werken we samen met het WTCB en de Confederatie Bouw”, licht Peter Loyens toe. “Wij ervaren ook een toenemende vraag van steden en gemeenten om hen te ondersteunen en bij te staan voor specifieke taken en opdrachten zoals onkruidbeheersing, boomanalyses maar ook in het uitvoeren van courante opdrachten zoals het maaien van bermen of het regenereren van voetbalvelden. Ook steeds meer voetbalploegen uit de eerste klasse doen een beroep op ons.”

20 openstaande vacatures

Hierdoor werft Krinkels continu medewerkers aan: zowel polyvalente als zeer gespecialiseerde, zowel laag- als hoog opgeleide, zowel groene vingers als bouwvakkers. Op dit ogenblik stelt het bedrijf in Oost-Vlaanderen bijna 90 mensen te werk. En er zijn in deze regio een twintigtal openstaande vacatures, die dringend moeten worden ingevuld voor het komende onderhoudsseizoen. Er wordt ook samengewerkt met lokale onderaannemers, die zo’n 50 extra medewerkers leveren.

Krinkels wil actief samenwerken met onderwijsinstellingen om het onderwijs beter te laten aansluiten op de noden van de bedrijven en om zo de studiekeuze van jongeren te faciliteren. Onze medewerkers van morgen zitten immers nu op de schoolbanken. Door de oprichting van een Krinkels Academy hebben we een samenwerkingsplatform met onderwijsinstellingen in de drie regio’s. Ons doel is:  stageplaatsen aanbieden, bedrijfs- en werfbezoeken organiseren, het geven van gastcolleges, aanwezig zijn op jobbeurzen, enzovoort.

www.krinkels.be