Landesgartenschau Bayreuth 2016 / Muziek voor de ogen

De Landesgartenschau 2016 in het Duitse Bayreuth heeft als thema ‘Muziek voor de Ogen’. Langs de oevers van de Roter Main werd een nieuw stadspark aangelegd, de Wilhelminenaue.

Het nieuwe park is genoemd naar Markgravin Wilhelmine von Bayreuth die van Bayreuth in de 18de eeuw een Europees cultureel en intellectueel centrum maakte. Het barokke operagebouw dat ze liet bouwen is vandaag UNESCO-Werelderfgoed. Ook het lustslot ‘Fantaisie’, met het eerste tuinkunstmuseum van Duitsland, en het barokke kasteelpark met een Ermitage, een kluizenarij, zijn bewaard gebleven.


 

Rivierpark

Het nieuwe park vormt de verbinding tussen de historische binnenstad met het barokke kasteelpark. Het 45 ha grote park werd ontworpen door de Berlijnse landschapsarchitecten Hahn Hertling von Hantelmann.

Het park ligt in een dal van de Roter Main die dwars door het park stroomt. De oevers van de rivier werden over een afstand van 1,2 km op een natuurlijke manier heringericht. Er werd ook een 2 ha grote vijver aangelegd met diverse mogelijkheden voor waterrecreatie. In het park zijn diverse thematische ‘kabinetten’ voorzien voor sport en spel, voor culturele manifestaties, voor natuurontwikkeling en -educatie en voor de bloemenshows en de tentoonstellingstuinen van de Landesgartenschau.

 

Gelendeplan_Bayreuth

 

Landgesartenschau-Themengarten-Wellness-für-Menschen-im-besten-Alter-930x523

De Landesgartenschau Bayreuth 2016 loopt tot 9 oktober 2016. Er worden meer dan 750.000 bezoekers verwacht.

www.landesgartenschau2016.de