Kwekers uit sierteeltsector lanceren eigen bestel- en leverdienst

Dertien lokale sierkwekers hebben zich verenigd onder de noemer The Green Community met een eigen bestel- en leverdienst van planten in deze coronatijden.

 


De Belgische sierteeltsector kijkt aan tegen een omzetverlies van bijna 135 miljoen euro als gevolg van de Corona-pandemie. Alle tuincentra en bloemenwinkels werden gesloten, met uitzondering van Aveve en Horta.  De binnenlandse verkoop alsook de export is zo goed als volledig stilgevallen, uitgerekend in volle aanloop naar het piekseizoen van Pasen, Moederdag, de communie- en lentefeesten. Daarnaast keken heel wat mensen ernaar uit om bij dit mooie lenteweer terug aanplantingen te kunnen doen in hun tuin of hun terras op te fleuren…

The Green Community lanceert daarom een eigen bestel- en leverdienst om via www.terrasplant.be consumenten uit heel Vlaanderen en Brussel toegang te bieden tot hun assortiment. Terrasplant.be is de consumentensite van Koen De Vriendt, een van de kweker-leden. Iedereen kan vanaf nu bestellingen plaatsen voor duurzame en kwalitatief geteelde planten en bloemen alsook potgrond, kruiden en groenten. Die worden aan huis geleverd.  De actie loopt onder het motto ‘Red de lente, koop planten veilig en lokaal!’

Binnen The Green Community “willen we werken aan een ecosysteem waarbij de volledige waardeketen, tot aan de consument, deze waarden bewust ondersteunt.  Bloemen en planten moeten opnieuw naar waarde worden geschat, en niet aan  dumpingprijzen worden verkocht”, aldus Luc De Bruyne van The Green Community is alvast een steunbetuiging aan de lokale kwekers en aan die consumenten die anders het plezier van bloemen en planten moeten missen.

De participerende kwekers zijn Terrasplant uit Lochristi, De Mol-Verlee uit Lochristi, Deroose Plants uit Evergem,  OpPlant uit Opwijk, Decadt-Verhelst uit Staden, Verhelle uit Pittem, Willaert uit Roeselare, Dataflor uit Zonnebeke, Belgicactus uit Westerlo, Floramedia uit Nederland, Floricultura uit Nederland, Queen uit Denemarken.

Info: www.terrasplant.be en www.thegreencommunity.be