De Kunst van het Scheppen wint Tuin van het Jaar 2017

De inzending van de uitbundige bosvillatuin van De Kunst van het Scheppen is in Nederland uitgeroepen tot Tuin van het Jaar 2017.

 


Al 15 jaar is de Tuin van het Jaar een bloeiende competitie voor de best aangelegde tuin. Het is een begrip onder hoveniers en tuinliefhebbers. Met deze competitie zetten Brancheverenging VHG en vele hoveniers de vakkundig ontworpen, aangelegde en onderhouden tuinen op de groene agenda.

 

De Kunst van het Scheppen

De weelderige bostuin van De Kunst van het Scheppen werd verkozen tot Tuin van het jaar 2017.

De jury is onder de indruk van hoe deze jonge groenondernemer dit ambitieuze project heeft gerealiseerd. De veelbelovende hovenier heeft zowel het ontwerp als de aanleg en het onderhoud voor zijn rekening genomen. Het ontwerp is creatief en er is balans en harmonie tussen het groen en de niet-levende elementen. Het is een tuin met veel beleving in kleur en bloei. Het vakmanschap blijkt ook uit het uitstekende onderhoud: de tuin is echt ‘juryklaar’.

“De ontwerper is erin geslaagd om de wens van de opdrachtgever goed gestalte te geven: creëer een tuin met veel privacy en zorg ervoor dat de zeer grote villa opgaat in de bosrijke omgeving. Het woweffect begon bij de entree van de voortuin, Deze grootse midden-in-het-bos-tuin nodigt het gezin beslist uit tot ‘lekker leven’ met veel privacy, te midden van het groen en met veel tuinbeleving. De verscheidenheid aan volwassen beplanting als overgang naar de bosrand, rond het gazon en bij de verschillende terrassen draagt daar met voldoende kleur en bloei aan bij,” aldus het juryrapport.

Publieksprijs
De publieksprijs gaat dit jaar naar De Groot Hoveniers met de daktuin met groene buitenkamer. Martijn de Groot: “We zijn er ontzettend trots op om de publieksprijs Tuin van het Jaar 2017 te mogen winnen! Het winnen van deze prijs voelt als een enorme waardering voor ons bedrijf en de mooie tuinen die we realiseren. Ook is het een mooie erkenning voor onze onlinemarketingafdeling.”