Engelse showtuin op Tuindagen Beervelde

Op de komende editie van de Tuindagen van Beervelde van 6 tot 8 oktober is een heuse Engelse showtuin aangelegd, geïnspireerd op de showtuinen van de Engelse Chelsea Flower Show. Daarom heet de tuin ‘The RHS Experience’

 


Een show garden is een compositie met bloemen en planten  die een verhaal vertelt, waarachter een boodschap staat. 
De boodschap is te ontcijferen als de bezoeker aandachtig naar de show garden kijkt. Hij wordt hierbij geholpen door een flyer die de nodige toelichting geeft. Bovendien staan er mensen bij de show garden om de bezoekers aan te spreken. Die mensen hebben geen commerciële doeleinden maar wensen op een vriendelijke manier het bedrijf (of de regio) aan wie de show garden te danken is te profileren en de draagwijdte van de compositie te verduidelijken.

Symboliek van de voorgestelde show garden: De missie van Hacron Groen wordt voorgesteld in een 50 meter lang parcours met als basis 21 grote, door de medewerkers zelf vervaardigde, paddenstoelen. Dit parcours staat symbool voor het proces dat de mensen, begeleid door Hacron Groen, afleggen. Hacron Groen is een Nederlands groenvoorzieningsbedrijf waarin mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met de juiste begeleiding en opleiding een vak kunnen leren door te werken ‘in het groen’ bij diverse opdrachtgevers

Het begint met de eerste stappen die genomen moeten worden richting Hacron Groen. Het parcours verandert dan iets van vorm, met ‘ups en downs’. Mits de juiste begeleiding kan iedereen het complete parcours afleggen, op zijn eigen tempo en niveau.

De showtuin werd aangelegd in de samenwerking met de Belgische Federatie Groenvoorzieners (BFG) en Hacron Groen, en met als partners: Silene (Lieve Adriaensens), EcoSnooze (Jos Buysse), Gediflora, Het Scheppersinstituut (Wetteren), Walfilii (Filip Engels) en Fris watervoordevis (Mark Verbrugge).

 

www.parkvanbeervelde.be