Kubiekeruimte / De juiste boom op de juiste plaats

Op 27 september 2018 organiseert Kubiekeruimte een studiedag met lezingen door Martin Hermy (KU Leuven) en Stijn Vranckx (VITO) en een bezoek aan Boomkwekerij De Bruyn in Begijnendijk.

Deze studiedag staat in het teken van de functies van bomen en het belang van bomendiversiteit. De lezingen worden aangevuld met refererende praktische informatie over bomen tijdens het kwekerijbezoek.
De vele voordelen van groen maken de aanwezigheid van een duurzame beplanting op alle projectschalen onmisbaar. Bomen zorgen voor luchtzuivering, kunnen helpen bij wateroverlast, zorgen voor schaduw en afkoeling, zijn een essentiële levensbron voor bijen en vogels, hebben een invloed op de geluidsbeleving en hebben een positieve impact op de levensomgeving, de gemeenschap en onze gezondheid.


Stijn Vranckx, onderzoeker bij VITO, werkt op milieumodellering met focus op ecosysteemdiensten en in het bijzonder op de luchtkwaliteit. Hij zal spreken over het studiewerk naar de milieubaten van groen en hij zal twee websites die hiertoe ontwikkeld zijn kort voorstellen.

Professor Martin Hermy, Professor in Nature conservation & Urban green aan de KU Leuven, zal spreken over bomen als dienstenstations. Hij neemt ons onder meer mee doorheen de geschiedenis en toekomst, de klimaatsverandering, de diversiteit van bomen en de ecosysteemdiensten.

Inschrijven verplicht met dit inschrijvingsformulier

www.kubiekeruimte.be