Kies mee de 11e Europese Boom van het Jaar [VIDEO]

De Vierstammige Overlever, een Tamme kastanje op de stadswal van Ieper, is een van de bomen die meedingen naar de titel van Europese Boom van het Jaar. Stemmen kan van 1 tot 28 februari 2021.

Selecteer tijdens het stemmen altijd twee bomen. In de laatste week (van 22 t/m 28 februari) is de stemming geheim en wordt het actuele aantal stemmen niet op de websites gepubliceerd. De resultaten zullen bekendgemaakt worden op 17 maart


De ‘Vierstammige Overlever’ is een levend monument van de beide wereldoorlogen. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de stad Ieper totaal vernield, maar de wortelstronk van deze boom bleef er leven. Uit de stamvoet groeiden spontaan terug 4 nieuwe zijstammen op. De boom overleefde ook de Tweede Wereldoorlog, toen Ieper het koud had en bijna alle bomen tot brandhout werden gekapt. Zo werd de Vierstammige Kastanje een unieke overlever uit het vooroorlogse Ieper. Dit levende monument, met een stamvoet van maar liefst 9,10 meter omtrek, symboliseert nu de overlevingskracht, en dit naast de wereldberoemde Menenpoort.

U kunt hier uw stem uitbrengen.