Krinkels viert 50 jaar met conferentie over groene steden

Landschapsaannemer Krinkels is dit jaar 50 jaar actief in België. Dat werd op vrijdag 25 mei gevierd met een lunchconferentie in Kasteel Hertoginnedal in Brussel met een aantal sprekers die hun ideeën voor de duurzame, groene stad van de toekomst uiteenzetten, naar aanleiding van de EU Green Week “Green cities for a greener future”.

 


De keynotespreker op dit event was Patrick Blanc, een Franse botanicus die een van de pioniers is van verticale tuinen. Benjamin Caspar van de DG Environment van de Europese Commissie had het over de langetermijnvisie op ruimtelijke ontwikkeling in de EU. De Brusselse staatssecretaris Bianca Debaets kwam praten over hoe een smart city bijdraagt tot een duurzamere, groenere, meer leefbare stad.

Drie startups presenteerden hun innovatieve ideeën voor de stad van de toekomst: GreenCitySolutions (Berlijn), Cultures en Ville (Parijs) en CitizenLab (Brussel).

Op de foto van links naar rechts: Patrick Blanc, Benjamin Casper (DG Environment van de Europese Commissie), Brussels staatssecretaris Bianca Debaets en algemeen directeur van Krinkels Peter Loyens.

www.krinkels.be