Knokke verbiedt luidruchtige tuinmachines

Sinds 5 april 2021 is het gebruik van heggenscharen en bladblazers op verbrandingsmotor verboden in de toeristische zones van Knokke-Heist. Het gebruik van andere motoren en motorisch aangedreven werktuigen die buurtlawaai veroorzaken (bv. grasmaaiers) blijft op het hele grondgebied verboden tussen 22 en 8 uur en op zondag en wettelijke feestdagen.

Niet alleen de groendienst van het gemeentebestuur maar ook een aantal aannemers die in opdracht van de gemeente het openbaar groenonderhoud in de badplaats voor hun rekening nemen, hebben sterk geïnvesteerd in elektrisch aangedreven materiaal. Zo beschikt de firma Krinkels over gloednieuwe voertuigen met zonnepanelen en elektrische bladblazers en bosmaaiers om onze riante tuin aan de Noordzee te onderhouden.


De tuiniers van Krinkels experimenteerden ook met grasmaaiers op batterijen maar die hebben momenteel nog onvoldoende vermogen om grote openbare plantsoenen degelijk te maaien. Ook de elektrische bladblazers van de groendienst blijken enkel te volstaan voor kleinschalige opdrachten maar niet voor zwaarder werk zoals het verwijderen van confetti na carnaval.

Meer info over de reglementering inzake geluidshinder vind je in de algemene politieverordening.

Bron: knokke.be

Meer info over de reglementering inzake geluidshinder vind je in de algemene politieverordening.