Kärcher professionele veiligheidsstofzuigers: Processierupsen ecologisch verantwoord bestrijden

Door een veranderend klimaat en een gebrek aan natuurlijke vijanden, komen de eikenprocessierupsen steeds vaker voor in ons land. Met de Kärcher professionele veiligheidsstofzuigers kan je moeiteloos rupsen en hun nesten verwijderen.

Wegzuigen is de meest milieuvriendelijke en veiligste methode om de eikenprocessierups te bestrijden. Kärcher NT veiligheidszuigers bieden een doeltreffende oplossing die zowel ecologisch, gebruiksvriendelijk als veilig voor de omgeving en de operator is. Met de gecertificeerde veiligheidszuigers (stofklasse H) kan men op een efficiënte en snelle manier de rupsen en hun nesten verwijderen. De toestellen zijn uitgerust met een volledig antistatisch systeem, inclusief geleidende accessoires. Hierdoor is de gebruiker effectief beschermd tegen stroomschokken door antistatische lading. Dankzij de PTFE HEPA veiligheidsfilter en gebruik van veiligheidsfilterzakken kunnen er geen irriterende brandharen uit de stofzuiger ontsnappen. Daarna worden de opgezogen rupsen en nesten in de volledig afgesloten veiligheidsfilterzakken afgevoerd door een erkend verwerkingsbedrijf voor dierlijke resten om uiteindelijk verbrand te worden.


Industriezuiger ‘Longopac’

De IVC 60/24-2 Tact² Lp is een compacte, maar krachtige industriezuiger met het ‘Longopac’ opvangzaksysteem. Een ‘Longopac’ is een lange slurf met opvangzakken. Zodra de ketel vol zit met rupsen en haren, vallen deze in de ‘Longopac’. Door de ‘Longopac’ te sluiten met een tie-wrap komen er geen brandharen vrij uit de zuiger. Met het systeem van plastic ‘Longopac’ zakken kunnen de rupsen en hun nesten op een contactloze manier verwijderd worden.

Belangrijke opmerking

Het opzuigen en verbranden van de eikenprocessierupsen mag enkel uitgevoerd worden door experten. Zij moeten ook alle voorschriften naleven met betrekking tot het dragen van persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), zoals beschermende kledij, handschoenen, gelaatsbescherming en een mondmasker.

www.kaercher.com