Vlaamse tuinbouwbedrijven en VLAM vertegenwoordigd op IPM Essen

IPM Essen, ‘s werelds ultieme ontmoetingsplaats voor de tuinbouwsector

Van 23 tot 26 januari organiseert Messe Essen de 40e editie van de Internationale Tuinbouwbeurs, bekend als de ultieme ontmoetingsplek voor de wereldwijde tuinbouwsector. Op deze jubileumeditie zijn 32 Vlaamse tuinbouwbedrijven vertegenwoordigd op drie groepsstanden, ondersteund door het Vlaams Centrum voor Landbouw- en Visserijmarketing (VLAM).

Sinds het prille begin van de Internationale Tuinbouwbeurs in 1983 trekken de Belgische bedrijven elk jaar weer naar Essen. Dit jaar hebben 32 Vlaamse tuinbouwbedrijven zich ingeschreven voor de beurs. Je vindt hen op deze drie gezamenlijke VLAM-standen:


  • Hal 2 – Stand B 25, D 26 & D 30:
    Dataflor, De Croock, De Vos-Hertschap, De Wilde John, Denis-Plants, Deroose Plants-Exotic Plants, Floramor, Helleborus, Herplant, Hortinno, Joluplant, Leybaert, Microflor, Pelargonium Decock, Plant Select, Romberama, Rudy Raes Bloemzaden, Bloemen Johan Verbeeck.
  • Hal 6 – Stand C 26:
    Block Jules, Bogaert Geert, Calle-Plant, Goossens Raf, Heyeveld, Laurica-Plants, Rimbaut Peter Boomkwekerij, Van Poecke & zn, Vandamme Sierplanten, Vos Patrick Boomkwekerij.
  • Hal 8 – Stand C 42 & D 26:
    ADM Greentraders, Neyt-Van Sante, Sylva, Van Hulle B&C.

De FLANDERS/BELGIUM-standen herken je makkelijk vanop afstand dankzij de op elkaar gestapelde kleurrijke kubussen met opvallende afbeeldingen van planten, bomen en struiken. Op de kubussen lees je de slogan “WE GROW YOUR WAY”, die de gepersonaliseerde klantenservice van de Belgische spelers duidelijk maakt.

Van bloeiende planten tot klimaatbomen

Tijdens de beurs zetten de Vlaamse tuinbouwbedrijven typisch Vlaamse producten in de kijker. Denk maar aan azalea’s, rododendrons, bloeiende kamerplanten, Vlaamse laurier en chrysanten, evenals struiken, jonge planten, perkplanten en boomkwekerijproducten. Ook klimaatbomen en -struiken zijn inmiddels een vaste waarde in het Vlaamse productportfolio.

Mede dankzij de goede ondersteuning van de zogenaamde “Technopool Sierteelt” – een samenwerking tussen vier toonaangevende Vlaamse onderzoekscentra – zijn de Vlaamse tuinbouwbedrijven zeer goed gepositioneerd op internationaal niveau. Duurzaamheid, efficiënt gebruik van hulpbronnen en geïntegreerde gewasbescherming zijn vanzelfsprekend stevig verankerd in de Vlaamse tuinbouwsector.

Meer informatie over de Vlaamse deelname aan IPM Essen en de individuele profielen van de exposanten zijn te vinden op het nieuwe platform www.flandersplants.com.

www.ipm-essen.de