Internationale Kwekerijdagen Bingerden [VIDEO]

De Internationale Kwekerijdagen, die sinds 1996 elk jaar in het derde weekend van juni op Bingerden plaatsvinden, trekken plantenliefhebbers uit België, Duitsland, Engeland en Frankrijk. De Internationale Kwekerijdagen gaan dit jaar door van 17 tot en met 19 juni 2015.

De kwekerijdagen op de historische buitenplaats Bingerden vormen de ideale gelegenheid om nationale en internationale kwekers, tuinboekenschrijvers en andere plantenliefhebbers te spreken, advies te vragen en onderling ervaringen uit te wisselen.


Bingerden is één van de oudst bewaard gebleven buitenplaatsen in ons land en ligt aan de rivier de IJssel, even buiten het Gelderse dorp Angerlo.

Huis Bingerden en het omringende park zijn al sinds 1660 in het bezit van dezelfde familie. Particuliere historische buitenplaatsen nemen een bijzondere plaats in binnen het cultureel erfgoed, vanwege de grote persoonlijke betrokkenheid van de bewoners en de lokale gemeenschap. Bovendien vormen ze een groene oase, met een grote verscheidenheid aan flora en fauna, waar het heerlijk ontspannen is.

 

U kunt het volledige programma bekijken op de website van Bingerden.