Internationale aandacht voor siergrassen van Spruyt Select

De resultaten van een onderzoek op verschillende plaatsen in Duitsland (Dresden, Weihenstephan en Weinheim) en Zwitserland (Wädenswil) rond Panicum, zijn in de januari-editie van Gartenpraxis (Duitsland) verschenen. De Belgische Spruyt Select planten komen zeer goed uit de test.

Het onderzoek is een verderzetting van de testen binnen Panicum virgatum en amarum. In 2016 werden ook al een hele reeks rassen getest, maar gezien de snel veranderende markt (er komen altijd nieuwe cultivars bij) is het noodzakelijk ook de nieuwigheden te onderwerpen aan de test.


6 rassen verkrijgen deze keer de totaalscore ‘uitstekend’, hiertoe behoren twee selecties van Spruyt Select:

– Panicum virgatum JS® ‘Buffalo Green’ PBR

 

– Panicum virgatum ‘JS Blue Darkness’ PBR

Voor ‘Buffalo Green’ PBR wordt aangehaald dat het ras heel gezond is, rechtopgaand groeit, een mooi heldergele verkleuring heeft en goed herkenbaar is dankzij de fijne maar opvallende bloei. De bloeirijkheid wordt als uitstekend beschouwd.

‘JS Blue Darkness’ PBR (voormalig JS® ‘Black and Blue’) heeft een hoge vitaliteit en wordt gezien als een van de gezondste nieuwigheden. De prachtig blauw-zwarte tekening in het blad is sprekend.

Ook een andere selectie, Panicum virgatum ‘JS Dark Night’ PBR (=JS® ‘Black and Light’) scoort  goed op bloeirijkheid, is heel gezond en standvast.

Meer informatie op de website van de Sortimentssichtung.

Op weg naar JS®-plant n° 100
Ondertussen zijn er al 95 cultivars van Spruyt Select te koop. Deze 95 planten omvatten een heel uitgebreid assortiment.

Zo zitten er opvallende siergrassen tussen zoals Pennisetum alopecuroides ‘JS Jommenik’ PBR, typische prairie planten zoals Echinacea purpurea JS® ‘Pica Bella’ en Coreopsis tripteris JS® ‘Mostenveld, herfstbloeiers zoals Aster JS® ‘Eleven Purple’ PBR maar even goed planten die je in een eerder klassieke border kan toepassen, denk dan aan Iris sibirica JS® ‘Jelle’ of Hosta JS® ‘Harry Van Trier’.

Bekijk hier alle JS®-cultivars!