Husqvarna presenteert nieuwe Automowers

Husqvarna, het Zweedse merk dat aan de basis ligt van de populariteit van de robotmaaier, stelt twee nieuwe robotmaaiers voor: de Automower® 405X, voor tuinen tot 600m², en de Automower® 415X, voor tuinen tot 1500m². Daarnaast vervolledigt Husqvarna zijn gamma accumachines voor particulier gebruik met een accu-aangedreven gazonmaaier, stokzaag en haagschaar, bladblazer en kettingzaag.

De nieuwe Husqvarna Automower® 405X en 415X bieden eersteklas prestaties in kleine en middelgrote tuinen met een hellingshoek tot 40%. De nieuwste leden van de X-lijn brengen topcapaciteiten en hoogwaardige functies samen in een modern, gestroomlijnd design.


Via spraakassistenten als Siri, Alexa en Google of met Automower® Connect@Home kan de gebruiker zijn Husqvarna Automower® 405X en 415X binnen Bluetooth®-bereik bedienen met een smartphone. Zo kan hij de actuele status van de maaier bekijken en start-, pauze- en parkeeropdrachten versturen. Ook de maaihoogte van de robotmaaiers is via de app handig instelbaar van MIN tot MAX, afhankelijk van de hoogte van het gras. De juiste maaihoogte garandeert het beste resultaat.
Verder beschikken de Automowers® over Firmware Over The Air (FOTA). Met deze functie wordt nieuwe firmware automatisch gedownload. Wanneer de software beschikbaar is, wordt een melding weergegeven in de app waarna de gebruiker deze via de smartphone kan installeren.
Automower® Connect met mobiele toegang wordt als extraatje aangeboden en maakt wereldwijde afstandsbediening, gps-tracking en integratie met verschillende ‘smart home’-diensten zoals IFTTT mogelijk. Dit laatste zorgt er voor dat het maaiprogramma automatisch wordt aangepast aan de weersverwachting of aan geplande activiteiten (zoals vb een tuinfeest) in je digitale agenda.

Dankzij de slimme functie Systematic Passage Mowing, maaien deze Automowers® ook moeiteloos smalle doorgangen in de tuin. Dit systeem loodst de maaier aan de hand van een systematisch maaipatroon automatisch door smalle doorgangen – voor minder tracking en snellere handling.
Verder zijn de robotmaaiers ook voorzien van een vorstsensor die voorkomt dat de maaier een bevroren gazon gaat maaien en beschadigen en botssensoren.
De begeleidingsdraad helpt de maaier snel de weg terug te vinden naar het laadstation. Dit zorgt voor een vermindering van de ‘zoektijd’, met name bij meer complexe gazons.
De nieuwe Automowers® van Husqvarna worden vervaardigd in modules, waardoor onderdelen eenvoudig te vervangen zijn. De behuizing is makkelijk afneembaar. Elk onderdeel kan simpelweg met de tuinslang schoongespoten worden.

Veilig maaien

Husqvarna Automowers hebben een draaischijf met daaraan drie flexibele maaimesjes. Wanneer er een object op het gazon ligt, klappen de mesjes automatisch in. Dat biedt extra veiligheid. In tegenstelling tot andere robotmaaiers, die met gefixeerde messen werken en wel schade kunnen aanrichten.
Desgewenst kan het maaischema automatisch aangepast worden aan de zonopkomst en -ondergang. Er is daarmee geen enkele kans dat egels of andere kleine (nacht)dieren in schemering of duisternis een actieve robotmaaier zullen tegenkomen. Daarnaast stopt de Automower direct met maaien als het apparaat opgetild wordt.

LC137i Accugazonmaaier

Met de komst van de compacte LC137i biedt Husqvarna nu voor elke tuingrootte een accu-aangedreven gazonmaaier aan. Ideaal voor een kleine stadstuin of gazons zonder doorloop, waar bijvoorbeeld de voortuin volledig afgescheiden is van de achtertuin.
Husqvarna beseft dat wie in de stad woont, vaak slechts een beperkte opbergruimte ter beschikking heeft. De LC137i is daarom klein opklapbaar. Verder is hij heel makkelijk te bedienen en vergt weinig onderhoud aangezien er geen olie of benzine vervangen of bijgevuld moet worden. Grasresten worden automatisch verzameld in de opvangbak (50 L) maar kun je ook met de Bioclip-functie mulchen. Tot slot houdt deze gazonmaaier rekening met de buren dankzij zijn lage geluidsniveau.

Met behulp van de SavE-functie onderscheidt de LC137i zich nog verder van de concurrentie. Hierdoor werkt de maaier op het minimale vermogen dat nodig is voor een mooi maairesultaat. Het toestel gebruikt nooit meer vermogen dan nodig, waardoor er veel efficiënter met de accu omgegaan wordt. De LC137i is daarenboven ook uitgerust met de PowerBoost-functie. Deze automatische functie zorgt ervoor dat de maaier meer vermogen afgeeft wanneer de weerstand van het gras toeneemt.

120iTK4 Stokzaag en haagschaar

De nieuwe 120iTK4 stokzaag en haagschaar leent zich perfect tot het snoeien van hoge of brede hagen en struiken in de kleine tot middelgrote tuin. Dankzij zijn uitschuifbare bereik tot vier meter werkt men veilig vanaf de grond. De kop van de heggenschaar kun je kantelen zodat je ook de bovenkant van de haag perfect kunt snoeien. Boomtakken tot een doorsnede van 25 cm vormen geen enkel probleem voor de stokzaag.
De verschillende onderdelen zijn snel en handig te demonteren waardoor de 120iTK4 makkelijk opgeborgen wordt.

 

340iBT Bladblazer

Bladblazers worden al lang niet meer alleen gebruikt om bladeren van het pad of gazon te verwijderen. Zeker een bladblazer met hoger vermogen kan prima worden ingezet als ‘bezem’ om bijvoorbeeld een pad zandvrij te maken of om tuinafval op één plek te verzamelen zodat het makkelijk kan opgeruimd worden. Met de nieuwe 340iBT bladblazer is er nu een accubladblazer met middelhoog vermogen beschikbaar die deze taken perfect aankan, als milieuvriendelijk alternatief voor de 40cc brandstofaangedreven bladblazers.

340i kettingzaag

Onder professionals is de 540i XP kettingzaag inmiddels een begrip: de sterkste accukettingzaag die er is. Met de 340i brengt Husqvarna de variant voor particulier gebruik op de markt.
Dankzij de geavanceerde gebruikersinterface, grote wendbaarheid en duurzaamheid, bekomt men dezelfde professionele resultaten thuis.

husqvarna.com