Hoveniers Tuin van het Jaar 2016 [VIDEO]

Jaap Sterk Hoveniers heeft de eerste prijs gewonnen in de wedstrijd ‘Tuin van het Jaar 2016’ in Nederland. De tuin van het jaar is een jaarlijkse hovenierscompetitie voor de best aangelegde tuin die georganiseerd wordt door de Nederlandse branchevereniging VHG.
Weldadige terrassentuin
“Een prachtige terrassentuin met een enorme wow-factor, een weldaad,” zo staat vermeld in het juryrapport over de winnende tuin van Jaap Sterk Hoveniers in Beek-Ubbergen. “Deze naar een mooie bosrand aflopende luxe familietuin is compleet, knap geconstrueerd en bij het bezoek van de jury helemaal wedstrijdklaar. Deze inzending is een totaalconcept voor huis en tuin, perfect ingebed in de glooiende bosomgeving. Een plekeigen ontwerp, uitgevoerd met respect voor de woning, de hoogteverschillen en de bestaande bomen. Een unieke tuin op een unieke plek in Nederland.”

 


 

 

Publieksprijs
De Publieksprijs ging naar B&C Hoveniersbedrijf voor wat genoemd wordt een ‘hedendaagse klassieke palazzotuin’ in Amstelveen.

 

 

Vakmanschap voor elk tuinformaat
De winnaar en de vijf genomineerde tuinen zijn volgens de organisatoren alle aansprekende voorbeelden van goed ontworpen, vakkundig aangelegde en onderhouden tuinen. De variatie in stijl, inrichting en oppervlakte is groot en toont aan dat een hovenier voor elk aantal vierkante meters een mooie tuin kan ontwerpen, aanleggen en onderhouden.

De compacte Verzonken stadstuin van Biesot in Haarlem, de Verrassende pop-up achtertuin rijtjeshuis van New Art Groenprojekten en de Intieme moderne stadstuin van Hooft Hoveniers en Tuinontwerpbureau Greta Bäcker laten zien hoe je een klein oppervlakte tot een heerlijke groene ruimte omtovert.

Biesot_Haarlem

Verzonken stadstuin Biesot

 

HooftGroningen

Intieme moderne stadstuin van Hooft Hoveniers en Tuinontwerpbureau Greta Bäcker

 

NewArt_Veldhoven

Pop-up achtertuin van New Art Groenprojekten

 

In de Traditionele weelderige boerderettetuin van Tukkers en Ten Hoeve tuinontwerp en realisatie, draagt de royale buitenruimte bij aan het leefplezier van de eigenaars.

 

Tukkers_Zwolle

 

Tuin van het jaar