Hostel Wadi Kasterlee op shortlist Mies van der Rohe Award 2015

Hostel Wadi in de Hoge Rielen in Kasterlee van Studio Associato Bernardo Secchi Paola Viganò heeft de shortlist gehaald voor de European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award 2015. Deze tweejaarlijkse award bekroont kwalitatief vernieuwende architectuur in Europa. Het is de belangrijkste Europese architectuurprijs. In totaal zijn er 40 projecten geselecteerd voor de shortlist. Hier kunt u alle 40 projecten bekijken.

Hostel Wadi in de Hoge Rielen is een vooruitstrevend ontwerp van de Italiaanse architectenstudio Secchi-Viganò, een bureau dat bekend staat voor haar ontwerpen met een sterke impact op stedelijke ontwikkelingen. Voor het recreatiedomein de De Hoge Rielen ontwierp dit bureau een gebouw dat volledig in de natuur is opgenomen. De naam Wadi verwijst naar een ecologisch infiltratiesysteem voor regenwater, dat ook op de site is voorzien. Om zich volledig in de groene omgeving te integreren, omarmt het cirkelvormige gebouw als het ware het bos. Door zijn transparantie blijven de bezoekers steeds in direct visueel contact met de natuur.


Het gebouw vormt een aanvulling op het bestaande logiesaanbod van het recreatiedomein. Met Hostel Wadi krijgt de Hoge Rielen er een (on)opvallend ecologisch bouwwonder bij. Opvallend vanwege een ingenieus infiltratiesysteem, onopvallend door de subtiele integratie in het landschap.

Hoge Rielen