Lezing / Katsura en zijn tuinen

CIVA organiseert op 29 november 2021 om 19u een lezing met Philippe Bonnin over de tuinen van de villa Katsura in Kyoto.

Het is haast onmogelijk om niet te worden verblind door de tuin van de villa Katsura en de theepaviljoenen die langs de centrale vijver lopen. Katsura werd in de 17e eeuw gebouwd door prins Toshihito. Het is het toonbeeld van een uitzonderlijke verfijndheid met bovendien een prachtige architectuur die puur en onopgesmukt is. De herinterpretatie van die bijzondere architectuur door architecten uit de moderne beweging, aan het begin van de 20e eeuw, heeft tot heel wat misverstanden geleid. Philippe Bonnin biedt de sleutels om dit mythische, enigmatische werk volledig te doorgronden.


Philippe Bonnin is architect, antropoloog en directeur onderzoek van het CNRS (Centre national de la recherche scientifique). Hij is auteur van talrijke artikels en boeken over architectuur, rurale en stedelijke huisvesting, en de ruimte in zowel Japan als Frankrijk. Hij is ook de oprichter van Japarchi (wetenschappelijk netwerk van Franstalige onderzoekers op het gebied van architectuur, de stad en het landschap). Een van zijn laatste werken, Le Vocabulaire de la spatialité japonaise (CNRS), werd bekroond met de Grand Prix de l’Académie d’Architecture.

Klik hier om tickets te reserveren.

© Katsura et ses jardins, un mythe de l’architecture japonaise – Philippe Bonnin